Част 2: Интересни публикации в интернет пространството

Привет на всички! За тази седмица избрах нови 3 публикации, които искам да препоръчам (на хората, които четат на английски). Основните теми, към които искам да ви насоча и които предизвикаха любопитството ми, са:

 

  • стачката в Испания
  • ролята на Русия в преговорите със Сирия
  • какво може да удовлетвори Иран и неговите противници

Пепе Ескобар: Цялата болка в Испания

снимка: aljazeera.com
"Вашият дълг - ние няма да го платим"

Мисля, че протестиращите в Испания, заслужават вашето внимание. 24% (по официални данни) безработни, с тенденция броят им да се увеличава, 8.3% бюджетен дефицит, притиснати между Европейската централна банка, Европейската комисия и Международния валутен фонд. Испанците имат проблеми, каквито ние в България не можем и да си представим. Публикацията на Пепе Ескобар заслужава вашето внимание – съдържа полезна информация, интересни разсъждения върху позицията на всички с отношение към стачката, както и разобличаващи сравнения между положението в Испания с това на други места.

Фьодор Лукианов: Важността да бъдеш Русия

снимка: en.rian.ru

Колумнист в Риа новости, Фьодор Лукианов всяка седмица публикува мнението си по настоящи въпроси, свързани с Русия и като цяло с международна политика. Тази седмици в центъра на събитията е положението в Сирия. В статията има информацията за настроенията в самата страна. Лукианов анализира опитите за намеса на Съвета за Сигурност на ООН и прави сравнение със станалото в Либия. Отразено е и отношението на Западните сили към позицията на Русия и острите критики, които й биват отправени. Погледът на Лукианов използва фактите, без да ги изкривява в името на някаква теза, а напротив – от неговите думи става ясно кой ги изкривява и в каква насока.

euractiv.com: Нова платформа за преговори за ядрената програма на Иран

снимка: money.bg

В тази публикации ключово е не обясняването на проблема, а търсенето на неговото решение. Няма как да има развитие в отношенията между Запада, Русия, Китай, Израел и Иран без взаимодействие. Подобни предложения на тези, описани в публикацията, срещнах и на други места. Това не е учудващо, предвид предстоящата среща в Турция на 14 април между Иран и шест световни сили.

Advertisements

, , , , , , , , , , , , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: