Лицемерието на испанския министър

Министърът на икономиката и конкурентноспособността в Испания – Луис де Гуиндос – пред медиите [снимка: Фейсбук]

“Ние сме в дълга криза, която доведе до множество жертви и несигурности в испанското общество. Въпреки това, правителството е убедено, че пътят, по който е поело, е единственото възможно решение да се справи с кризата, оставяйки назад безработицата и осигурявайки бъдещето на социалната държава,“ каза испанския министър на икономиката и конкурентноспособността.

Множество ранени и арестувани в Испания
[снимка: Фейсбук]

В деня, когато милиони са навън да демонстрират желанията си, подобно изявление само би наляло масло в огъня. Това „единствено възможно решение“ е категорично отхвърляно не само в собствената му страна, но и в цяла Европа. Колко лицемерен трябва да бъдеш, за да говориш за „бъдещето на социалната държава“? Кой би повярвал днес, че Испания е била социална държава преди? Всичко, което са твърдели, че имат преди избухването на кризата, се оказа просто химера.

В Гърция стачките станаха част от ежедневието, което не доведе до промяна в политиката. Правителствената власт остана в ръцете на хората от статуквото и политиците продължиха да игнорират волята на народа. Това ме ужасява! Ако националните стачки не вършат работа, какво ще проработи? Трябва ли да има бунт?

Едно е сигурно – ако стачките не проработят по начина, по който се надяваме, няма да бъде за добро. Нека да покажем подкрепата си, кой както може, с протестиращите в Гърция, Испания, Италия, Португалия, където протестите са най-ожесточени. Днес (14.11) мнението си излизат да кажат също французи, германци, белгийци и англичани в „Деня за действие и солидарност“.

Гръцките протестиращи излезнаха със знамена в подкрепа на протестиращите в Португалия и Испания #14N
[снимка: http://www.rt.com]

, , , , , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар